Concurs pentru tinerii din Arhiepiscopia Târgoviștei!

0
5

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, în Arhiepiscopia Târgoviștei se desfășoară Concursul Național Catehetic „Biserica – familia românilor de pretutindeni”, care se înscrie în seria manifestărilor culturale și educaționale dedicate Anului omagial al pastorației românilor din afara României, în Patriarhia Română.

Concursul catehetic are scopul de a contribui la crearea unor legături sau înfrățirea între comunitățile din țară și cele din diaspora, prin conștientizarea rolului activ pe care îl are Biserica în viața familiei și a comunității. Sub coordonarea preoților, profesorilor de Religie și a altor educatori creștini, echipele parohiale de tineret de la cele 55 de parohii înscrise la concurs realizează proiecte cu caracter cultural-filantropic, în colaborare cu tineri de la parohii ortodoxe din Europa, Asia, Australia, SUA și Canada.

Pentru mediatizarea activităților s-a creat o pagină specială de Facebook, denumită „Biserica-familia românilor de pretutindeni. Concurs în Dâmbovița”, cu următoarea adresă: https://www.facebook.com/Biserica-familia-rom%C3%A2nilor-de-pretutindeni-Concurs-%C3%AEn-D%C3%A2mbovi%C8%9Ba-109799891148457. În numai o zi, aceasta a fost accesată de peste 20.000 de utilizatori din țară și de pe întreg mapamondul

Portofoliile realizate la parohii vor fi evaluate și premiate la protopopiate în perioada 22-30 martie 2021, iar cele mai bune lucrări vor fi selectate pentru o competiție eparhială, la care se vor oferi alte premii. Câștigătorul locului I, la nivelul Eparhiei, va fi premiat și la Catedrala Patriarhală din București, în data de 21 mai 2021.

La concursul catehetic de anul trecut, denumit „Iubirea lui Hristos în familia mea”, au participat 775 de tineri, Arhiepiscopia Târgoviștei oferindu-le tuturor diplome și premii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here