Acţiuni de intervenţie şi activităţi preventive ale ISU “Basarab I” Dâmboviţa!

0
5

În perioada 15 – 21 februarie 2021, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au intervenit la 48 evenimente: 15 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti, mijloace auto etc.), 11 acţiuni pentru asigurare zonă, 19 acţiuni pentru asistenţă persoane şi 3 acţiuni la alte situaţii de urgenţă (două salvări animale și o deblocare de ușă).

Echipajele SMURD din cadrul ISU ”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit, în această perioadă, la 209 cazuri medicale.

În această perioadă, ISU ”Basarab I” Dâmbovița a executat misiuni pentru: transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspectate/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unități spitalicești, în sprijinul DSP Dâmbovița în desfășurarea acțiunilor specifice, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și personalului care a participat la misiunile de transport.

Activități preventive

Subunitățile de intervenție au desfășurat, în localități din raioanele de bază, 16 activități de instruire cu cetățenii, privind măsurile sanitare și de distanțare socială ce trebuie respectate pentru prevenirea infectării cu SARS-CoV-2.

Astfel de acțiuni vor continua zilnic, principalul scop fiind acela de creștere a gradului de siguranță a cetățenilor prin respectarea măsurilor de protecție instituite de autorități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here