Titus Corlățean susține că actuala guvernare i-a mințit de la bun început pe români!

0
3

“Acest guvern patronat de Klaus Werner Iohannis a început foarte prost activitatea sa, într-o formulă de colaiție care, știm, este lipsită de omogenitate, scârțâie din toate încheieturile și este marcată de lovituri sub centură și de bătălii foarte serioase legate de poziții de influență, de accesul la resurse de putere și financiare. Acesta este un semnal foarte prost pentru România și pentru societatea românească într-o perioadă în care se anunță, de asemenea, dificilă.

Vreau să menționez doar câteva dintre elementele importante pe care le-am văzut și le-am marcat, în sens extrem de negativ. Acset guvern este în primul rând un guvern de mincinoși! Este un guvern care minte și cu oameni care au mințit în perioada de campanie electorală, înainte de a ajunge la putere, subliniez, un guvern care este ilegitim pentru că este lipsit de legitimitatea câștigării alegerilor și legitimitatea votului popular, deci este un guvern care a mințit de la bun început.

A mințit, în primul rând, cu creșterea pensiei. Vă aduc aminte că nici măcar promisiunea pe care au făcut-o, de a crește punctul de pensie cu 8% în 2021, nu este onorată. Doamna Turcan, înalt demnitar în puterea de dreapta din România, a anunțat zilele trecute cu seninătate, fără să clipească, faptul că domniile lor, cei de la putere, au mințit. Au spus foarte clar că vor crește punctul de pensie cu 3%, nici măcar cu pragul de 8% pe care îl anunțaseră.

În al doilea rând, vreau să menționez că așa cum se prefigurează axele bugetului, pe care nu le-au anunțat, suntem spre ultima decadă a lui ianurie, nu avem încă un proiect, nu există un proiect de buget anunțat, dar, așa cum se prefigurează grupurile, va exista o scădere consistentă a puterii de cumpărare în următoarea perioadă, o scădere de 25% a puterii de cumpărare în România, sub guvernul de dreapta, în următorii doi ani. Sub guvern PSD, în doi ani și zece luni, puterea de cumpărare în România a crescut cu 25%. Cei de dreapta o vor dreduce cu 25%.

Legat de salariul minim, vă aduc aminte că USR-ul a preluat din programul de guvernare al PSD, pe care l-am anunțat public, cu mult înaintea celorlalți, stabilirea a zero taxe-impozite pentru salariul minim. Acesta este un punct important din programul de guvernare al PSD. Trecem peste faptul că și l-au însușit fără să clipească, salutam ideea de a merge în orice caz pe această direcție, constatăm că acest lucru a fost complet uitat și este în clipa de față trecut sub tăcere și, mai mult decât atât, se anunță, și guvernanții au anunțat, o fabuloasă creștere a salariului minim, cu 2 lei pe zi dați de către acest guvern.

Trebuie să știți un lucru: această creștere a salariului minim cu 3% este un nivel de creștere mult mai scăzut față de ceea ce în primul rând statele central-europene vor realiza în cursul acestui an. Polonia, de exemplu, a anunțat o creștere a salariului minim de 8%, Ungaria de 7%, Lituania de 6% și așa mai departe.”, a transmis senatorul Titus Corlățean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here