Primarul din Pucioasa ameninţă Ministerul Sănătăţii cu instanţa!

0
9

„Un strigăt al meu pe care îl voi transforma într-un proces în instanţă cât de curând… se leagă de Ministerul Sănătăţii. Când a început tratarea cazurilor de Covid la Pucioasa, cadrele medicale aveau posibilitatea legală de a se caza la o unitate pusă la dispoziţie de către Primărie. Noi aveam obligaţia să identificăm această locaţie şi am făcut contract cu Hotelul Ceres pentru cazarea respectivelor cadre medicale urmând ca plata să o facem noi din banii pe care îi primeam de la Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa. Toate bune şi frumoase până la momentul în care a trebuit să facem şi plata.

Partea de cazare a fost rezolvată, destul de greu, în mai multe tranşe, numai că surpriza a venit în momentul în care ni s-a comunicat verbal că Ministerul Sănătăţii nu este dispus să plătească şi hrana cadrelor medicale, adică o sumă de aproape 100.000 de lei. Am fost prevăzător şi în momentul în care am început această acţiune eu am solicitat un punct de vedere, oficial, de la Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, la MAI şi Ministerul Sănătăţii… şi am primit un răspuns comun prin care ni se explica de fapt care este procedura, cine plăteşte, cum plăteşte. Numai că legile sunt făcute doar pentru unii.

Ministerul Sănătăţii se joacă cu focul şi vă spun foarte sincer că am de gând să duc acest război până la capăt şi o să câştig în instanţă 100%, pentru că am documentele necesare şi am legea de partea mea, dar cred că cineva trebuie să şi plătească pentru aroganţele astea şi pentru modul în care ne tratează. După ce o să terminăm litigiul în instanţă o să vedem exact şi cine s-a făcut vinovat de această decizie incredibilă. Pentru noi suma este destul de mare, cu un miliard de lei vechi făceam alte lucruri. Respectivul agent economic o să mă acţioneze în instanţă, iar eu la rândul meu tot aşa o să fac cu Ministerul Sănătăţii. Este ceva incredibil cum înţeleg aceşti oameni să interacţioneze cu cei din teritoriu…”, a declarat primarul oraşului Pucioasa, Constantin Ana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here