Mandatele aleșilor locali au fost prelungite de Parlament!

0
7

Curtea Constituțională (CCR) a decis pe 3 iunie, cu majoritate de voturi, că ordonanța de urgență prin care au fost prelungite mandatele aleșilor locali este neconstituțională. Astăzi, camera deputaților a prelungit mandatele până la 1 noiembrie

“În calitate de for decizional, plenul Camerei Deputaților a dezbătut și adoptat astăzi Proiectul de Lege privind prelungirea mandatelor autorităţilor administraţiei publice locale şi pentru modificarea art.151 alin.(3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ.

În acest fel, în urma consensului politic convenit între toți actorii politici din Legislativ, s-a decis prelungirea mandatelor autorităților locale până în data de 1 noiembrie.

Va urma stabilirea datei alegerilor locale de către Parlament, astfel încât toate procedurile privind desfășurarea acestui scrutin să fie parcurse în timp util, cu respectarea legislației electorale în vigoare și a noilor norme de protecție prevăzute de criza sanitară.”, a declarat deputatul Carmen Holban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here