Verificări privind respectarea măsurilor de protecție pentru prevenirea COVID-19!

0
3

Pe parcursul zilei de ieri, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au acționat pentru verificarea modului în care se respectă măsurile impuse în contextul pandemiei de COVID-19.

Activitățile sunt desfășurate sub autoritatea Instituției Prefectului și în colaborare cu celelalte structuri teritoriale, acestea fiind organizate în zonele în care se formează aglomerări de persoane, cum ar fi piețe, târguri, terase sau restaurante, dar și mijloacele de transport în comun.

Astfel, pe parcursul zilei de ieri, polițiștii au controlat 148 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, 41 de operatori autorizați/transportatori de persoane și au legitimat peste 2.800 de persoane.

De asemenea, pentru a se asigura că deplasările efectuate cu mijloacele de transport public în comun să se realizeze în condiții de siguranță pentru călători, polițiștii au controlat 107 astfel de autovehicule.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, polițiștii au aplicat 129 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 11.500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, respectiv pentru neportul măștii de protecție.

Polițiștii dâmbovițeni au desfășurat și activități pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, aceștia fiind solicitați să intervină la 16 evenimente, dintre care 11 au fost sesizate prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here