COPIL ÎN STARE CRITICĂ LA ȘOTÂNGA! INTERVENȚIE ÎN EXTREMIS A DOUĂ AMBULANȚE!

0
948

Caz grav în această seară la Șotanga – satul Teiș, unde starea medicală gravă a unui minor a impus solicitarea prin 112 a unei ambulanțe, astfel că în doar câteva minute la fața locului a sosit o ambulanță de tip B, însă starea gravă a micuțului a impus ca asistența medicală de pe ambulanța de tip B să solicite sprijinul unei ambulanțe de tip C, al cărei echipaj era coordonat de un medic special pregătit pentru intervenții de urgență.

Cu un maxim profesionalism și printr-o coordonare perfectă, cele două ambulanțe s-au întâlnit pe DJ712B, pe raza satului Teiș, minorul fiind preluat de ambulanța cu medic, de tp C, de la ambulanța de tip B, al cărei echipaj era coordonat de o asistentă medicală.

Ambulanța de tip B este o ambulanță destinată intervenției de urgență și transportului medical asistat al pacienților. Ea poate fi, după caz, utilizată în acordarea primului ajutor calificat sau în acordarea asistenței medicale de urgență, în tip ce Ambulanța de tip C este o ambulanță destinată intervenției medicale de urgență la cel mai înalt nivel și transportului medical asistat al pacientului critic, fiind dotată cu echipamente, materiale și medicamente de terapie intensivă.

Echipajul ambulanței tip C este condus obligatoriu de un medic special pregătit, iar vehiculul este astfel construit încât să permită accesul la pacientul aflat în vehicul din toate părțile, targă fiind amplasată în mijloc, cu posibilitatea mutării acesteia la dreapta și la stânga și ridicării ei la o înălțime care să permită acordarea asistenței medicale de urgență în mod corespunzător.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here