Pe 15 și 17 iunie elevii susțin Evaluarea Națională!

0
12

De luni, 15 iunie, elevii de clasa a –VIII – a sunt aşteptaţi să susţină Evaluarea Naţională! În judeţul Dâmboviţa, la prima probă de limba şi literatura română sunt aşteptaţi 4500 de absolvenţi.

Peste două zile, respectiv pe 17 iunie va urma testul la matematică, iar pe 18 iunie este programată proba la limba şi literatura maternă. Noutatea absolută, faţă de ceilalţi ani, este că de data aceasta, la nivelul judeţului Dâmboviţa, vor funcţiona 120 de centre de evaluare, faţă de 30 anul trecut, situaţie impusă de starea de alertă în care se află ţara noastră din cauza pandemiei de Covid 19.

„Încheiem o perioadă așteptată cu interes, care s-a derulat cu bine. De luni, 15 iunie, începem, cu vara fierbinte, examenele naționale. Aproape 4500 de absolvenți de clasa a VIII-a vor susține proba de limba și literatura română la Evaluarea Națională, în cele 120 de centre organizate la nivel de județ. Am mai spus public, este o altă provocare pentru noi, pentru că de regulă organizam aceste examene în circa 30 de centre, acum numărul este de patru ori mai mare.

Scopul fiind evident, pe de-o parte, este acela de a evita deplasarea copiilor cu mijloacele de transport în comun către școlile la care ar fi fost repartizați, pe de altă parte este evitarea aglomerării în unitățile școlare. Am avut libertatea să organizăm centre de examen cu un număr oricât de mic de elevi, iar dacă avem la nivel de comună 10 copii organizăm centru cu 10 copii. Este greu de gestionat pentru noi, dar mai în siguranță pentru copii.

Deci luni și miercuri avem cele două probe, sperăm să trecem cu bine de ele, nu avem nici un motiv să nu credem asta având în vedere deja experiența celor două săptămâni de pregătire. Avem în acest moment pentru Evaluarea Națională tot ce înseamnă comisii, asistenți evaluatori ai elevilor. Deci pentru primul hop suntem pregătiți. Al doilea, imediat după, va urma Bacalaureatul, pe care îl vom desfășura în aproape toate liceele dâmbovițene, vor fi 27 de centre de examen, patru centre de evaluare. Încă suntem în perioada de completare a comisiilor de examene.

La aceste examene participă peste 1000 de profesori din județ. Este posibil să organizăm și cea de-a doua sesiune de Evaluare Națională și ce-a de-a treia de Bacalaureat pentru copiii cu probleme”, a declarat inspectorul general şcolar al IŞJ Dâmboviţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here