Ministrul Educației a anunțat măsuri speciale în învățământ!

0
11

Monica Anisie a declarat, ieri, că în fiecare unitate de învățământ va exista un cadru medical care va supraveghea participarea elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a la cursurile de pregătire, dar și la procesul de examene naționale.

“Deja am emis un ordin de ministru comun cu Ministerul Sănătății care va fi publicat astăzi în Monitorul Oficial, pentru că s-a schimbat starea de urgență în starea de alertă, avem o lege nouă – și acolo sunt prevăzute toate măsurile de prevenire și de combatere a îmbolnăvirilor. Avem acolo prevăzut în mod clar care sunt responsabilitățile Ministerului Educației, inspectoratelor școlare, unităților de învățământ și direcțiilor de sănătate publică.

Am discutat cu domnul ministru al Sănătății și în fiecare unitate de învățământ va exista un cadru medical care va supraveghea tot acest proces de revenire la cursurile de pregătire, dar și procesul de examene naționale”, a transmis Monica Anisie.

Ministrul Educației a precizat că participarea elevilor din caasele terminale la cursurile de pregătire este opțională.

“Vom redeschide școlile prin aceste cursuri de pregătire pentru elevii din clasele a VIII-a și a XII-a tocmai pentru că aceștia au nevoie în această perioadă de o revenire și o reîntâlnire cu profesorii. Revenirea la aceste cursuri este una opțională. Cred că trebuie elevul să se reobișnuiască cu spațiul școlii, dar să fie susținut emoțional de profesori.

Odată cu revenirea la școală vom lua și măsurile de siguranță pentru că de aici am pornit de fapt, de al temerile pe care le au elevii sau părinții. Această revenire este una opțională și părintele este cel care evaluează starea de sănătate a copilului, dar și ceea ce se află în familie, membrii familiei care ar putea fi în grupa de risc”, a mai spus Monica Anisie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here