Liceul Voievodul Mircea continuă tradiția proiectelor europene!

0
14

Deşi pusă la încercare din cauza contextului epidemiologic internaţional, pasiunea liceenilor LVM-işti pentru activităţile ce implică cooperarea internaţională între tineri continuă să se manifeste la cote maxime. Pentru aceştia, anul şcolar debutează cu provocările impuse de adaptarea la realitatea actuală, prin respectarea protocoalelor sanitare şi dorinţa menţinerii contactului cu şcolile partenere din proiectele ERASMUS+.

Liceul „Voievodul Mircea” din Târgovişte anunţă cu mândrie implementarea, în acest an şcolar, a nu mai puţin de patru proiecte desfăşurate cu fonduri europene, sub egida programului ERASMUS+. Două dintre acestea Reach for the **** (Ţinteşte către stele! şi Combatting against discrimination and bullying (Să combatem discriminarea şi hărţuirea!), se află în al doilea an de implementare şi se axează pe schimburile dintre grupuri de tineri, pe termen scurt, corespunzătoare acţiunii cheie 229.

Noutatea din acest an şcolar provine din implementarea, în calitate de coordonator, a proiectului Future Career Guidance-guidEU, având ca parteneri instituţii şcolare din Turcia, Italia, Polonia şi Letonia. Noul proiect răspunde noilor priorităţi în domeniul educaţiei şi formării tinerilor în contextul integrării acestora pe piaţa muncii. Prin intermediul lui, şcolile partenere îşi propun anticiparea şi prevenirea abandonului timpuriu al studiilor prin asigurarea unui sistem de orientare în alegerea viitoarei cariere.

Printre interesele liceenilor LVM-işti se remarcă şi preocuparea faţă de un stil de viaţă sănătos în armonie şi cu respect faţă de mediul înconjurător. Astfel, un alt parteneriat pe care Liceul „Voievodul Mircea” îl propune elevilor se numeşte Be healthy, save the planet ! şi presupune participarea a şase elevi şi a doi lideri de grup în cadrul unui schimb de tineri (Youth Exchange) în capitala Croaţiei, Zagreb. Pe parcursul a 10 zile, elevii urmează să coopereze cu alţi tineri din Europa, desfăşurând activităţi care să pledeze pentru alegerile responsabile pe care le pot lua pentru sănătate şi natură.

În cadrul acestui prim workshop organizat împreună cu echipa elevilor Erasmus+ a Liceului „Voievodul Mircea”, au fost susținute mai multe activități, printre care două ateliere pe tema discriminărilor de orice fel, conștientizându-se faptul că oricine poate fi, pe rând, victimă sau că poate discrimina.

De asemenea, elevii care anul trecut au făcut parte din echipa proiectului EPAS au prezentat scopul acestui program susținut de Parlamentul European, rolul pe care îl au ambasadorii juniori în răspândirea valorilor europene, din dorința de a informa și de a coopta „bobocii” din acest an, deoarece echipa a fost „sărăcită” prin plecarea colegilor de clasa a XII-a.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here