Infrastructura educațională este o prioritate pentru administrația locală de la Pucioasa!

0
16

“Colegiul Național Nicolae Titulescu reprezintă pentru cei mai mulți dintre locuitorii orașului un reper foarte important.

Timp de aproape 70 de ani, indiferent de locația în care își desfășura cursurile, indiferent de denumirea sau forma de organizare, acest liceu a fost locul unde zeci de generații au avut acces la educație de cea mai bună calitate!

Pentru mulți dintre absolvenți, printre care și subsemnatul, acest liceu înseamnă mult mai mult decât o școală!

Înseamnă o stare de spirit!

Sigur, generațiile evoluează, la fel și așteptările și pretențiile noastre!

De aceea, la intrarea mea în administrație am avut un obiectiv clar privind această instituție de prestigiu și totodată școală de suflet:

MODERNIZAREA DIN TEMELII!

Pentru că am crescut cu un principiu clar, acela de a oferi și apoi de a aștepta răsplata, mi-am dorit permanent să pot oferi elevilor și profesorilor de la Titulescu șansa de a învăța într-un sediu nou, într-o casă nouă, pe măsura rezultatelor lor, conștient fiind că atunci când îi creezi premisele necesare, performanța nu va întârzia să apară!

Iată că a venit ziua în care toate acestea să se întâmple!

Părea un vis, dar cu toate acestea procesul de transformare a CNNT a început!

Și este un proces mai amplu și mai aprofundat decât v-ați putea imagina vreodată, ce cuprinde trei etape clare, cu trei investiții imense!

Prima etapă, ce a început deja de câteva zile, este cea care vizează consolidarea, reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea actualului sediu al CNNT, valoarea investiției fiind de aproximativ 15 milioane lei!

A doua etapă este tot o etapă în desfășurare și anume amenajarea în incinta Școlii nr. 3 a unui, să îi spunem, complex educațional, în structura pe care v-o prezint în planșele alăturate.

Aici, pe lângă cele 5 săli de clasă pe care Școala 3 le deține, vor fi amenajate în trei corpuri distincte 11 săli de clasă moderne (cu siguranță mai moderne decât cele din sediul actual).

Practic, activitatea Colegiului se va desfășura în condiții similare cu cele existente în anul 2019-2020, containerele fiind închiriate până în iulie 2021, tocmai pentru a avea siguranța unui loc decent pentru desfășurarea activității, cu toate că pariul meu este că în septembrie 2021 investiția principală va fi finalizată!

Avize, autorizații, racorduri, platforme, chirie și transport containere, amenajat Școala 3… încă un milion de lei!!!

Etapa a treia, din primăvara anului viitor, amenajare curte, gard, terenuri de sport, spații verzi și parcări interioare… aproximativ un milion de lei!!!

De ce atât de mult?! De ce am ales aceste soluții?!!!

E simplu!

Pentru faptul că CNNT merită!

Pentru faptul că și copiii noștri merită!

Pentru faptul că noi nu facem experimente și nici nu vrem să pățim ca alții!!!

Pentru că nu mai vrem să existe motive ca cei mai buni copii ai noștri să fie îndrumați către licee din Târgoviște!

Deși este târziu, îmi permit să vă dau un sfat și chiar sa vă rog:

Nu fugiți de Titulescu! Fiți parte din procesul de transformare al acestui liceu!!!

Cât despre clasa a V a, de la ultima noastră întâlnire știu faptul că în acest moment sunt îndeplinite toate condițiile pentru ca această clasă, în curs de formare, să învețe dimineața!

În condițiile de astăzi, îndeplinim cerințele pentru a începe școala, în modul clasic, de care ne este atât de dor!!!

Așa că, din septembrie, ne vedem la școală!”, a declarat Constantin Ana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here