O nouă acuzație de substituire de responsabilități la CJD, legată tot de drumul din munte

0
22

 ,,Proiectul de hotărâre pentru revocarea HCJD nr. 300/28.11.2018 privind asocierea județului Dâmbovița, prin CJD cu județul Prahova, prin CJ Prahova pentru realizarea în comun a contractului privind – Servicii de întreținere curentă pe timp de iarnă, în perioada 2018-2019, a DJ 713 Sinaia (DN71) – Cabana Cuibul Dorului – Șaua Dichiului – Cabana Babele – Limită județ Prahova, km 0+000-16+000’’… a reprezentat marți, 29 ianuarie 2019 ,,cuiul lui Pepelea’’ la  ședința ordinară a CJD din această lună!

  De fapt acesta a fost singurul proiect de hotărâre, dintre  cele aflate pe ordinea de zi care nu a trecut de votul aleșilor județeni.  Cel mai înverșunat critic al acestui proiect, pentru care inițiatorii solicită acum revocarea, a fost Alexandru Oprea, consilier județean al PSD, fost președinte al CJD.  Alexandru Oprea  i-a criticat dur pe cei care au inițiat acest  proiect de hotârăre, pe motiv că nu a fost bine documentat înainte  de a fi adus pe masa consilierilor județeni, în luna noiembrie 2018, pentru a fi adoptat. Județul vecin s-a delimitat tacit de această asociere, iar CJ Prahova se pare că ignoră de ceva timp corespondența transmisă de CJD pe tema asocierii.

   ,,Sigur că explicațiile acestea pot fi date la cineva care nu cunoaște administrație. Eu cred că nu sunt deloc nici pertinente și nici corecte. Mi se pare un  lucru lipsit de respect față de statutul nostru de consilieri județeni să fim puși și să ni se prezinte o realitate în momentul în care adoptăm o hotărâre de CJD și iată nici la două luni de zile de când am adoptat acea hotărâre să ni se spună că s-a modificat schimbarea și că lucrurile nu mai corespund realității. Acesta este un aspect. Al doilea lucru eu cred că dacă tot s-au purtat aceste discuții la nivelul conducerii celor două entități era normal și firesc să facem un proces verbal sau o notă de convorbire cu conținutul acelor discuții și să ne aducem aminte, și conducerea CJD și conducerea CJPrahova, ce anume am stabilit. Mie îmi este greu să cred că, la momentul discuțiilor, conducerea CJ Prahova nu avea știință că are în derulare un contract cadru pentru întreținerea pe timp de iarnă a drumurilor respective și acest lucru să nu fie adus la cunoștința partenerului de dialog.” a declarat Alexandru Oprea, consilier județean PSD.

   Conform raportului specialitate al hotărârii, SCLDP ar deszăpezi și bucata de 6 km aparținând Consiliului Județean Prahova, ca subcontractor al unei societăți private. Oprea spune însă că reprezentanții AGA în Consiliul de Administrație al SCLDP nu ar fi primit un asemenea mandat, iar încheierea unui asemenea contract este e o substituire de termeni și de responsabilități:  “Nu cred și nu-mi aduc aminte ca noi să fi mandatat reprezentanții AGA în CA la SC LDP și nici CA nu-mi aduc aminte să fi mandatat reprezentanții unei societăți la care CJD este acționar majoritar să încheie contracte sau acorduri de subcontractare și eu tare aș fi curios să vedem  pe ce prețuri s-au făcut acele acorduri de subcontractare, dacă respectă tarifele pe care noi le-am agreat și le-am convenit la nivelul CJD. E o substituire de termeni și de responsabilități. Dacă ne respectăm unii pe ceilalți eu cred că lucrurile astea trebuiau clarificate înainte să veniți în fața noastră, ca și for deliberativ, și să ne puneți într-o situație jenantă, după opinia mea, ca în mai puțin de două luni, să revocăm o hotărâre care se dovedește că nu a avut la bază toate argumentele pentru a fi promovată. Acestea sunt considerentele pentru care eu fac apel  la grupul pe care îl reprezint să nu fie de acord și să amânăm acest proiect sau să ne abținem la vot,   pentru că mi se pare că ne tratați cu o anumită lipsă de respect’’, a declarat Alexandru Oprea, consilier județean PSD.  Recent, CJD, prin președintele Daniel Comănescu a fost amendat de IPJ Dâmbovița, după ce s-a substituit în atribuțiile poliției rutiere și a comunicat public că a deschis crculației DJ 713, în lipsa unui aviz obligatoriu  al Poliției Rutiere. DJ 713 este închis temporar  din cauza zăpezii și a riscului de avalanșă.

   Consilierii județeni liberali au făcut front comun cu Alexandru Oprea și au anunțat că nu vor vota acest proiect de hotărâre, care a fost amânat pentru ședința viitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here