CJD nu poate gestiona problema drumului din munte, chiar în condițiile în care lucrează cu societatea proprie

0
36

 Situație fără precedent în ceea ce privește accesul în platoul montan dâmbovițean și care, se pare că, depășește capacitatea Consiliului Județean Dâmbovița, în privința gestionării problemei.

   “Pentru DJ 714 nu există avizul politiei rutiere pentru a fi deschis circulației, întrucât nu asigură condițiile minimale de siguranță. Administratorul drumului are obligația legală de a asigura viabilitatea drumului, de a asigura condiții de siguranță și de semnalizare rutieră. Fiind un drum fără aviz din partea Serviciului Rutier Dâmbovița, responsabilitatea administratorului este de a solicita avizul poliției rutiere la momentul în care a asigurat cele de mai sus.
DJ713 are avizul poliției rutiere, însă la acest moment este închis temporar circulației, datorită riscului de avalanșe. Se va redeschide imediat ce vor disparea condițiile care au determinat închiderea lui, respectiv, riscul de avalanșe.” este situația descrisă pe scurt de IPJ Dâmbovița.

  În urma cu câteva ore, SCLDP – societatea aparținând chiar Consiliului Județean Dâmbovița și care asigură lucrările de întreținere curentă pe timp de iarnă a anunțat public că își retrage utilajele și ca nu va mai lucra pe DJ 714. Societatea reclamă faptul că CJD nu a răspuns unor adrese legate de punerea în siguranță a drumului, în condițiile în care și ieri au avut  loc avalanșe care au surprins utilaje ale societății, din fericire fără victime.

Adresele de care vorbește SCLDP au fost transmise în cursul zilei de joi, 31 ianuarie, înainte și după producerea avalanșelor. Societatea aștepta un răspuns, dar nu l-a primit. Așa că în weekend, DJ 714 rămâne fără servicii de întreținere și deszăpezire, conform comunicatului.

   Surse administrative spun, însă, că blocajul se datorează în mare parte și amânării proiectului de CJD,,pentru revocarea HCJD nr. 300/28.11.2018 privind asocierea județului Dâmbovița, prin CJD cu județul Prahova, prin CJ Prahova pentru realizarea în comun a contractului privind – Servicii de întreținere curentă pe timp de iarnă, în perioada 2018-2019, a DJ 713 Sinaia (DN71) – Cabana Cuibul Dorului – Șaua Dichiului – Cabana Babele – Limită județ Prahova, km 0+000-16+000’’. Acesta a fost amânat la intervenția, în plenul ședinței, a fostului președinte CJD Alexandru Oprea care a vorbit despre o substituire de termeni și de responsabilități în chestiunea desfășurării contractului. Precizările acestuia stau și la baza unui dosar penal în care se fac cercetări.

Până la acest moment, CJD a ales să nu ofere nici un punct de vedere pe acest subiect. Asta în condițiile în care în acest wekend începe o  tabără de ski, dar sunt și sportivi aflați în cantonament în zona Padina – Peștera. În total ar fi vorba de peste 250 de persoane. În condițiile actuale, administratorul drumului, CJD este responsabil legal de siguranța acestora și este obligat să mențină viabilitatea drumului. Lucru care este imposibil în absența utilajelor SCLDP.  În zona Cocora, în această seară, acționa un utilaj al Primăriei Moroeni și salvamontiștii dâmbovițeni,  drumul fiind acoperit de zăpadă.

     Este așteptată cu interes reacția președintelui CJD, Daniel Comănescu, care nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere. Se pare că președintele Comănescu nu a fost, astăzi, nici în instituție și nu a putut semna mapa în care se aflau documentele, în vederea rezolvării situațiilor sesizate. Dacă se mai află la cârma Consiliului Județean, Comănescu este obligat de funcția pe care o are să răspundă acuzațiilor aduse de SCLDP și să rezolve criza pentru a nu pune în pericol viața celor care doresc să se distreze în zona Padina – Peștera. Este adevărat că iarna nu e ca vara, dar CJD trâmbițează de ani buni despre o stațiune în zona montană, deși nu poate ține deschise, în condiții de siguranță și legale, drumurile de acces către aceasta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here