Apel la consumul apei doar în scop potabil și menajer în Dâmbovița!

0
7

La nivelul județului Dâmbovița, reducere constantă a debitelor de apă ale sursei cauzată de secetă, fenomen ce nu poate fi prevenit şi nici stopat!

În aceste condiții, Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa SA aduce la cunoștinţa consumatorilor faptul că în astfel de perioade orice consum exagerat poate conduce la presiune scăzută sau chiar la lipsa apei pentru o parte dintre abonați.

CATD spune că a luat măsuri pentru utilizarea la maximum a capacităţilor de captare, transport şi distribuţie a apei potabile în anumite zone din aria de operare, însă au apărut disfuncţionalităţi în asigurarea continuă a apei, pentru care nu exista rezolvare imediată din punct de vedere tehnic.

Ca urmare, pentru a evita și a preveni o funcţionare defectuoasă a serviciului de alimentare cu apă şi pentru a nu se ajunge în stadiul furnizării în sistem discontinuu (cu program) a apei potabile, consumatorii sunt rugați să nu utilizeze în exces apa pentru a nu priva alţi beneficiari de minimumul necesar şi vital oricărei gospodării.

În caz de secetă, furnizarea apei se va face după un program propus de operator şi aprobat de autoritatea administraţiei publice locale, program ce va fi adus în atenţia utilizatorilor prin toate canalele de comunicare aferente.

Toţi utilizatorii au obligaţia de a asigura folosirea eficientă şi raţională a apei preluate din reţeaua de alimentare cu apă, conform obligaţiilor contractuale ale clienţilor, de aceea, Compania face apel la implicarea şi sprijinul abonaților în gestionarea situației actuale, având în vedere continuitatea scăderii debitelor de apă din această perioadă.

Totodată, Compania de Apă recomandă folosirea apei potabile numai în scopul satisfacerii cu prioritate a nevoilor gospodăreşti, respectiv numai în scop potabil şi menajer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here