Sute de mii de măști vor fi produse zilnic la Dragomirești!

0
12

La Uzina de produse speciale Dragomirești, din județul Dâmbovița, au fost recent instalate echipamente de producție a măștilor medicale. Uzina a amenajat o hală specială și va putea produce sute de miii de unități pe zi.

Uzina de Producție Specială de la Dragomirești este prima capacitate economică ce a achiziționat utilajele și a pus în funcțiune liniile automatizate pentru producerea pe scară largă a două tipuri de măști, acest tip N95, după standardul asiatic, care este echivalentul european FFP3.

Pentru FFP3 materialul utilizat a fost testat într-un laborator din Belgia și are grad de protecție de 99,8%. De asemenea, tot la acestă unitate economică intră în fabricație măștile chirurgicale, cele de largă utilizare, cele care vor fi folosite după data de 15 mai.

Pentru acestea, materialul folosit, conform certificării, procentul de protecție este unul destul de mare, de aproape 80%. Gradul de penetrabilitate al virusurilor este unul foarte mic.

Au fost achiziționate utilaje care permit producția acestor măști în sistem automatizat, și capacitate de producție pentru măști chirurgicale este de 300 și 350 mii pe zi, iar pentru cele de FFP3 capacitatea va fi între 70-75 de mii de unități pe zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here