Creșa Nr.8 este în plin proces de reabilitare!

0
4

Infrastructura educațională târgovișteană a reprezentat o prioritate pentru administrația publică locală, dovadă fiind faptul că nenumărate creșe, grădinițe, școli gimnaziale sau licee au intrat în reabilitare și modernizare.

Un exemplu în acest sens îl reprezintă unitățile de învățământ din cartierul “Mihai Viteazul”, unde toate cele trei unități de învățământ: școala, grădinița și creșa se implementează proiecte importante, finanțate fie din bani europeni fie prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

“În acest cartier sunt în curs de realizare mai multe investiții foarte importante pe ceea ce înseamnă infrastructura educațională. Suntem într-o zonă în care se lucrează la școala Mihai Viteazul, un proiect cu finanțare europeană de aproximativ 20 de milioane de lei, de asemenea sunt lucrări la Creșa Nr.8, un proiect finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală care urmează să se finalizeze, la nivel amenajare interioară, dar și corpul nou de clădire, luna aceasta, iar dotările și amenajările de canalizare și așa mai departe, în cursul lunii viitoare. Deci, și această investiție va fi gata până la debutul anului școlar. Lângă creșă avem Grădinița “Rază de Soare”. Aici avem un proiect de reabilitare, modernizare, extindere și dotare a unității pe fonduri europene în valoare de 12 milioane de lei.

La Creșa Nr.8, dacă pe corpul vechi aveam o suprafață construită undeva la peste 300 mp, acum, pe corpul nou discutăm de 800 mp, ceea ce înseamnă că posibilitățile pe care le avem pentru solicitările de locuri în cresă vor fi mai promițătoare. Practic se dublează suprafața oferită de această unitate, astfel încât să putem face față cererilor cât mai mari pe zona de învățământ ante-preșcolar.

În pofida a ceea ce susțin unii sau alții, Programul Național de Dezvoltare Locală a reprezentat o sursă de finanțare foarte importantă.”, precizează primarul Cristian Stan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here